22.5.2011

Uutta

Avaan ikkunan
Menen viileään suihkuun.

Tänään kyllästyin tunkkaiseen ja likaisen olotilaani. Haluan sen pois, pois, pois!

Pesen itseni joka puolelta, hankaan kaikki kirjoitukset ja kirkkoveneet pois jaloistani.
Laitan hiukset klipsulla taakse, ylöspäin. Ne ovat kasvaneet niin että se onnistuu taas. Minulla ei ole juurikasvua. Kietoudun Ikean mustaan pyyhkeeseen.
Palaan huoneeseen, jossa kuuma, ummehtunut ilma on vaihtunut kesän hajuksi. Ikkunasta käy viileä tuuli. Kuivaan itseni ja laitan vaatteet päälle. Musta, kevyempi hame ja liila toppi. Katson itseäni peilistä.

En minä ole kaunis, enkä mitenkään haluttava.
Mutta minä olen sievä ja minulla on kauniit silmät.

Menen kylpyhuoneeseen ja yritän kuivata hiukseni. Kärsivällisyyteni ei riitä ja sammutan föönin. Antaa hiusten kuivua itsekseen. Tulen pois, vaihdan olkapäiltä kastuneen topin samanväriseen ohueen t-paitaan ja kaivan repusta joululahjaksi saamani korviksen, joka on liian painava pidettäväksi. Sen pari on kai jo hävinnyt. Laitan korviksen koukustaan kiinni hopeiseen ketjuun ja menen kinumaan äidiltä rengasta jolla sen saisi järkevästi. Säädän korviksen kiinni pronssiseen ketjuun, vaihtaen papukaijalukkoja miten sattuu. Tein itse ja säästin, vai mitä?

Asetun sängylle löhöämään ja laitan soimaan Tiktakia. Minä muistan.
Tekivät hyvää musiikkia, vaikka sen välillä unohtaa. Ei saisi.

Minulla on hyvä ja uudistunut olo. Tänään suunnitellaan myös, miten huoneeni maalataan, huspois tipunkeltaiset tapetit, jotka ovat kaistaleen reunoista kuluneet ja revityt. Tänään ostetaan uusi uimapuku, sopiva, vaihteeksi. Tai ehkä kaksi.

Tänään on hyvä päivä.

Ei kommentteja: