23.4.2011

"Mulla on ikävä sua"

"Mulla on ikävä sua.

Mä en tiedä kuka sä olet, mutta mulla on sua ikävä. Mä tarvitsen sut.

Mulla on aika usein ikävä kaikkea, välillä mulla on ikävä ikävää. Nyt mä tarvitsen sut ja mä tiedän susta vaan sen millainen sä olet.

Sä olet se joka pitää musta kiinni. Sä olet se joka antaa mulle luvan romahtaa mutta on siinä niin ettei sitä tapahdu. Sä olet se joka istuu mun sängyn laidalla ja silittää mun päätä kunnes mä nukahdan. Sun kanssas on kiva käydä paikoissa mutta myös ihan olla vaan. Sun kanssa on parhaat insideläpät ja paljon valokuvia meidän yhteisestä ajasta. Sun kanssas voi maata koko päivän nurmikolla tekemättä mitään erityistä ja kuunnellen musiikkia. Toisaalta sun kanssas voi myös riidellä, mököttää muutaman päivän ja sopia sitten. Ja käydä alasti järvessä uimassa.

Musta tuntuu että sua ei oikeastaan ole.

Mulla on ihmisiä, jotka on osittain niin ku sä, mutta ei ihan kumminkaan. Sä olet niin kuin isosisko, tyttöystävä ja kaveri samassa paketissa, eikä mulla ole sellaisia ihmisiä. Korkeintaan kaksi kolmesta.

Silti mulla on sua ikävä ja mussa on tyhjä paikka kunnes mä löydän sut. Ehkä mä löydän sut itsestäni, mutta mun pitää muuttua. Paljon.

Jos sä nyt kuitenkin satut vaikka kadulla kävelemään vastaan, moikkaa mua, halaa ja vie kahville. Tai jäätelölle. Sano mulle että viet mut kesällä Lappiin, mennään junalla. Tai että nyt kiskotaan kengät jalasta ja kävellään avojaloin kotiin. Tai sit me voidaan ostaa Wiklundilta leipää ja mennä ruokkimaan puluja. Miten vain. Mä odotan sua ja toivon että vielä joskus sut tapaan."


Tajunnanvirtaa joskus puolenyön jälkeen.

Ei kommentteja: